Hopp & Dressyrträning

Glömde blogga igår så skriver lite om gårddagen nu så bloggar jag om kvällens dressyrträning för Stina i ett nytt inlägg.
Igår var det hoppträning för Esso som numera kommer vara en gång i veckan- Hans grejj idag var att bocka och ha skojj.. Snakka om att han tyckte det va kul..
Tränade kombination med 3 galoppsprång, lite mer avancerat än tidigare men ändå inte så svårt så det inte gick att kontrollera honom - VILKEN BJUDNING! Hopphäst <3.. Han kom rätt in nästan varje gång, 3 fina och stadiga galoppsprång emellan och en underbar taxering - DUKTIG! Hoppade dock bara ca 50cm men de räcker för att han ska fatta grejjen.
På tidag ska vi hoppträna igen i ridhuset, då blir det kombination med utgående oxer samt ett hinder snett igenom - förhoppningsvist kommer vi öka höjden lite på kombinationen om han känner sig redo - annars fortsätter vi jobba massa smått så han fixar allt rätt och inte gör så mycket fel.

Just nu vill jag inte avancera sakerna mer för honom, fortsätter nu ett tag framöver jobba dressyr för stina sen hoppträna individuellt med honom i ridhuset, hoppa volter, kombinationer, studs, vägar och böjda spår.. Mycket teknik och stadighet.. Jag tänker inte hoppa höjder på grabben utan när allt funkar på låga höjder och han och jag "hoppat in oss" kommer de funka på vilken höjd som helst..
Efter års-skiftet blir det micke träningar om allt går som det ska :)

Igår var det även Dressyr på Athos, visade honom för en ev köpare - han va SUPERFIN, hade liiite svårt för galoppen i vänster varv men gick SKITBRA i höger varv och lyssnade fint på skänklar, förhållningar och tygeltag.. ÄLSKLINGSHÄST <3.. Han blir bara finare och finare för varje dag..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0